AAPV

Notícies

L’audiovisual i les arts escèniques valencianes adopten un protocol unitari i comú contra l’assetjament per raó sexual, de gènere i/o abús de poder

(d'esquerra a dreta) Sara Mansanet, Delegada al País Valencià de CIMA; Aina Gimeno, Secretària de la Comissió d'Igualtat de l'AAPV; Pau Vercher i Puchol, Secretari General de l'AAPV; Teresa Cebrián, Presidenta d'AVAV; Rafa Molés, Comissió contra els Abusos de l'AVAV; Mª Ángeles Fayos, Presidenta d'AVETID.
(d'esquerra a dreta) Sara Mansanet, Delegada al País Valencià de CIMA; Aina Gimeno, Secretària de la Comissió d'Igualtat de l'AAPV; Pau Vercher i Puchol, Secretari General de l'AAPV; Teresa Cebrián, Presidenta d'AVAV; Rafa Molés, Comissió contra els Abusos de l'AVAV; Mª Ángeles Fayos, Presidenta d'AVETID.

El protocol de prevenció i mesures contra l’assetjament per raó sexual, de gènere i/o abús de poder dins l’àmbit laboral de les arts escèniques i de l’audiovisual valencià és el més actualitzat i específic de tot l’estat. A més, recull un sentir comú, unitari i transversal a tot el sector de les arts escèniques i de l’audiovisual.

Es tracta d’un protocol obligatori per a totes les empreses del sector, que han d’implantar-lo i difondre’l entre tots els seus treballadors i treballadores i que exigeix mesures preventives, a més d’un procediment quan l’assetjament o l’abús ja ha ocorregut.

La realitat concreta del sector audiovisual i de les arts escèniques ha sigut el motor perquè l’associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV), amb Aina Gimeno i tot l’equip de la Comissió d’Igualtat al capdavant, prenguera la iniciativa i promogueren l’elaboració del text i que al costat de l’Associació d’Empreses d’Arts Escèniques del País Valencià (AVETID) decidiren continuar treballant unides per a signar-lo i enfortir i protegir el sector. A la iniciativa se sumen la Delegació al País Valencià de l’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIMA) i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV) que, en paral·lel, treballava ja en la creació d’una comissió de prevenció, assistència i protecció de les víctimes. Ara les quatre organitzacions col·laboraran en la difusió d’este protocol i també en la creació d’eixa futura oficina contra l’assetjament sexual i els abusos.

Esta inciativa conjunta respon al compromís de totes les capes del sector de les arts escèniques i de l’audiovisual de concienciar, previndre i donar exemple de bones pràctiques en esta matèria. Es fa per convicció i responsabilitat social ja que, com a persones creadores i promotores de cultura, el sector és també promotor de realitats i conductes socials.

El protocol porta la signatura de Mª Ángeles Fayos, Presidenta d’AVETID; Pau Vercher i Puchol, Secretari General d’AAPV; Teresa Cebrián, Presidenta d’AVAV; i Sara Mansanet, Delegada al País Valencià de CIMA.

Les quatre entitats que donen suport a este protocol de prevenció de mesures contra l’assetjament sexual, per raó de gènere i/o poder han enviat el document a totes i tots els seus membres, empreses i professionals de les arts escèniques, el cinema i l’audiovisual. Un protocol que es caracteritza per la seua senzillesa en la comprensió, aplicació i acceptació de tots els compromisos que implica.

ENLLAÇ AL TEXT DEL PROTOCOL

Comparteix

més notícies

PREMIS AAPV 2024 – FASE 2

Al boto de baix trobaràs l’enllaç al formulari on aparèixen les candidatures que heu proposat a la fase 1. Entra i tria un màxim de 3 candidats/es per categoria. Sols es comptabilitzaran les votacions dels socis i sòcies de l’AAPV.

Data límit per a votar 12 de maig del 2024

BEQUES FORMACIÓ AAPV

Des de l’AAPV volem oferir una beca anual de formació per a cadascú dels nostres socis/es i així poder ajudar molt més als nostres afiliats/des.

Arxiu