AAPV

Notícies

L’audiovisual i les arts escèniques valencianes adopten un protocol unitari i comú contra l’assetjament per raó sexual, de gènere i/o abús de poder

(d'esquerra a dreta) Sara Mansanet, Delegada al País Valencià de CIMA; Aina Gimeno, Secretària de la Comissió d'Igualtat de l'AAPV; Pau Vercher i Puchol, Secretari General de l'AAPV; Teresa Cebrián, Presidenta d'AVAV; Rafa Molés, Comissió contra els Abusos de l'AVAV; Mª Ángeles Fayos, Presidenta d'AVETID.
(d'esquerra a dreta) Sara Mansanet, Delegada al País Valencià de CIMA; Aina Gimeno, Secretària de la Comissió d'Igualtat de l'AAPV; Pau Vercher i Puchol, Secretari General de l'AAPV; Teresa Cebrián, Presidenta d'AVAV; Rafa Molés, Comissió contra els Abusos de l'AVAV; Mª Ángeles Fayos, Presidenta d'AVETID.

El protocol de prevenció i mesures contra l’assetjament per raó sexual, de gènere i/o abús de poder dins l’àmbit laboral de les arts escèniques i de l’audiovisual valencià és el més actualitzat i específic de tot l’estat. A més, recull un sentir comú, unitari i transversal a tot el sector de les arts escèniques i de l’audiovisual.

Es tracta d’un protocol obligatori per a totes les empreses del sector, que han d’implantar-lo i difondre’l entre tots els seus treballadors i treballadores i que exigeix mesures preventives, a més d’un procediment quan l’assetjament o l’abús ja ha ocorregut.

La realitat concreta del sector audiovisual i de les arts escèniques ha sigut el motor perquè l’associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV), amb Aina Gimeno i tot l’equip de la Comissió d’Igualtat al capdavant, prenguera la iniciativa i promogueren l’elaboració del text i que al costat de l’Associació d’Empreses d’Arts Escèniques del País Valencià (AVETID) decidiren continuar treballant unides per a signar-lo i enfortir i protegir el sector. A la iniciativa se sumen la Delegació al País Valencià de l’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIMA) i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV) que, en paral·lel, treballava ja en la creació d’una comissió de prevenció, assistència i protecció de les víctimes. Ara les quatre organitzacions col·laboraran en la difusió d’este protocol i també en la creació d’eixa futura oficina contra l’assetjament sexual i els abusos.

Esta inciativa conjunta respon al compromís de totes les capes del sector de les arts escèniques i de l’audiovisual de concienciar, previndre i donar exemple de bones pràctiques en esta matèria. Es fa per convicció i responsabilitat social ja que, com a persones creadores i promotores de cultura, el sector és també promotor de realitats i conductes socials.

El protocol porta la signatura de Mª Ángeles Fayos, Presidenta d’AVETID; Pau Vercher i Puchol, Secretari General d’AAPV; Teresa Cebrián, Presidenta d’AVAV; i Sara Mansanet, Delegada al País Valencià de CIMA.

Les quatre entitats que donen suport a este protocol de prevenció de mesures contra l’assetjament sexual, per raó de gènere i/o poder han enviat el document a totes i tots els seus membres, empreses i professionals de les arts escèniques, el cinema i l’audiovisual. Un protocol que es caracteritza per la seua senzillesa en la comprensió, aplicació i acceptació de tots els compromisos que implica.

ENLLAÇ AL TEXT DEL PROTOCOL

Comparteix

més notícies

Premis AAPV 2023

Premis 2023

Premis Vídeo de la gala Aquests han sigut els guanyadors dels Premis

Arxiu