AAPV

Notícies

Nova clàusula IA* (intel·ligència artificial): criteris d’actuació abans de signar els contractes de doblatge

Com sabeu, la intel·ligència artificial amenaça els drets dels actors i actrius de doblatge arreu del món.

Per regular este nou desafiament, PASAVE (https://pasave.org/), la plataforma que coordina els interessos dels sindicats i associacions de dobladors a l’estat espanyol ha introduït una nova clàusula protectora que, des de l’1 de gener, ha de figurar a tots els contractes de doblatge: la clàusula IA.

Es tracta d’una clàusula redactada per evitar l’ús no consentit de les vostres veus i ha de figurar obligatòriament a la cessió de drets del teu contracte de doblatge. Els estudis ja han sigut informats d’aquesta nova mesura, acordada en assemblea pels membres de PASAVE.

Si el teu contracte de doblatge no inclou esta clàusula, no el signes o estarás renunciant als teus drets. I si l’estudi deixa de comptar amb tu per no signar-lo, posat en contacte amb nosaltres.

Nova claúsula IA*:

No es permet ni es cedeix l’ús de la veu, modulació, timbre, gestos i anàlegs del locutor/de la locutora i/o de l’actor/de l’actriu de doblatge o de veu, per ser utilitzats per alimentar, entrenar, simular o accions similars, en programes o projectes d’Intel·ligència Artificial (IA), robòtica, jocs informàtics o qualsevol metodologia que utilitze o transforme la veu i la interpretació gravada originalment pel locutor/la locutora i/o l’actor/l’actriu, per a destinar-se a una finalitat diferent a la detallada en este contracte, que és donar veu i interpretar a un/uns personatge/s d’una producció en concret.

Haz clic aquí
Haz clic aquí
Haz clic aquí
Haz clic aquí
Haz clic aquí
Haz clic aquí
Haz clic aquí
Diapositiva anterior
Diapositiva siguiente

Comparteix

més notícies

Convocatòria Assemblea General AAPV

Es convoca Assemblea General de l’AAPV, per informar als socis i sòcies de les novetats i la situació actual del sindicat el proper dilluns dia 11 de març del 2024 a les 17h en primera convocatòria i a les 17:15 en segona convocatòria. A laSala Berlanga de l’edifici Rialto. Plaça de l’Ajuntament de València. La reunió serà presencial i telemàtica.

Arxiu