AAPV

Notícies

COMUNICAT CONARTE I CCOO: Les associacions PATE i AECine tomben l’actualització salarial en el conveni col·lectiu d’Actors i Actrius

Les patronals majoritàries PATE i AECine han tombat este matí l’actualització salarial en el conveni col·lectiu d’Actors i Actrius, la qual cosa suposa un ajornament més, de manera injusta, a l’increment salarial en 2024 conforme a la pujada de l’IPC, establida en un 3,1%.

En una nova reunió en el Servici interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA), els sindicats Unión de Actores, Conarte, CCOO i UGT s’han reunit amb les associacions empresarials del sector audiovisual (cinema, televisió i publicitat), una segona trobada que prorrogava la negociació iniciada el passat 29 d’abril, que va quedar en suspens després de l’última proposta realitzada pels mediadors de l’SIMA.

Esta proposta establia la pujada de l’IPC per a l’any 2024 -un 3,1%- i un límit per a increments salarials en anys esdevenidors entre l’1% i el 3,85%, que s’haurien d’abonar en les nòmines del mes següent a la publicació de l’IPC.

En la reunió de hui, les associacions empresarials PIAF, PROA, PROFILM i APCP s’han sumat a l’acord, però al no disposar de majoria suficient este ha sigut rebutjat. Les dos patronals majoritàries, PATE i AECine, que agrupen la majoria de les empreses espanyoles que produïxen per a les grans plataformes, han mantingut la posició de bloqueig i boicot a la pujada del IPC de l’any passat.

Esta incomprensible posició té com a efecte immediat la congelació dels salaris més baixos, els d’aquelles persones treballadores que cobren per conveni, i és presa per les empreses amb major facturació i que més ajudes públiques reben.

El segon efecte immediat d’esta injustificada decisió és el bloqueig de la negociació de l’IV Conveni del sector, un conveni que hauria d’afrontar els canvis produïts al cinema i la televisió dels últims 10 anys i permetre posar al nostre país en l’avantguarda de la producció, una oportunitat que deixen caure de manera completament irresponsable.

Les productores, una vegada més, semblen oblidar que l’èxit que acompanya les seues produccions només és possible amb el talent i l’esforç dels centenars de persones treballadores, tècniques i artístiques, que fan realitat les sèries i pel·lícules que any rere any triomfen en cinemes, plataformes i festivals.

Per tot això, de manera immediata, la part social en conjunt prepara els següents passos per al conflicte col·lectiu. Davant el resultat decebedor de les negociacions i amb la ment posada en futures accions, fem una crida a la nostra afiliació perquè secunde les possibles mobilitzacions que puguem acordar les pròximes setmanes.

Comparteix

més notícies

Arxiu